Omen II (1978)


Omen II är fortsättningen på den första filmen om Damien, satans son. Det är en rysare, regisserad av Don Taylor och har skådespelare som William Holden och en yngre Lance Henriksen.



Filmen utspelar sig 7 år efter att den första Omen slutat. Damien är nu 12 år och börjar själv upptäcka sina annorlunda förmågor.

Skådespeleriet i den här fortsättningen är marginalt bättre än det i första filmen, men eftersom jag är skadad av dagens barnskådisar så är det inte superbt.
Filmen i sig är ganska okej, men det är svårt att överträffa den maffiga känslan man fick från den första och ibland känns det som att uppföljaren bara gjordes för att pressa in lite fler grymma dödsfall och häftiga (för den tiden) effekter. Storyn känns något tunn och det är inte direkt så att man måste vara på helspänn hela tiden och tänka själv. Det mesta serveras på silverfat direkt till ens hjärna.

Soundtracket är även i uppföljaren skapat av mästaren Jerry Goldsmith och följer samma linje som den första filmen med djupa manskörer och domedagsorkestrar. Det är riktigt riktigt bra, men det skapar inte samma effekt som i originalfilmen på något sätt. Dock fortsätter jag att hävda att herr Goldsmith är ett geni.

Filmen är bra, men inte fantastisk och får därför en stark 3:a i betyg

Kommentarer
Postat av: rogerxy

Håller nog med om det mesta, inget särskilt spännande under solen eller så. Dock gillar jag slutet

2009-01-20 @ 15:19:57
Postat av: Anonym

Det här är en riktig klassiker!

2009-01-27 @ 19:44:06
URL: http://jockeman1.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0