House of Blood (2006)


House of Blood
(Chain Reaction) är en tysk skräckfilm, regisserad av Olaf Ittenbach som även står för en del av manuset. Med i rollistan (som är övervägande tysk) så hittar man Wolfgang Müller, Cristopher Kriesa och även huvudrollsinnehavaren i kultklassikern Das Boot; Jürgen Prochnow i en biroll.  Filmen handlar till största del om Douglas, en läkare som kolliderar med en fängelsetransport. Fångarna dödar snabbt vakterna i transportbussen och tar Douglas som gisslan eftersom en av dem är allvarligt skadad och behöver läkarvård. För att utföra ingreppen behöver de komma inomhus, så de vandrar genom skogen och hittar en stuga med underliga invånare i.

Det första först. Skådespeleriet. Uselt. Det finns små glimtar av "okej", men annars är det riktigt dåligt. Till och med Prochnow som tididgare visat att han verkligen kan leverera känns väldigt mycket b-skådis. Den enda som känns ens lite trovärdig är Müller som faktiskt får en att tro på att han är så vidrig och beräknande som hans roll framställs.
Effekterna är inte heller bra, sminket är ganska "halloweenaktigt" och ser inte på något sätt äkta ut. Filmen innehåller en hel del blod och gore, och några av gore-effekterna är dugliga, men inte mer än så.
Miljöerna däremot är mycket fina och fotot är vackert utfört. Tyvärr förstörs det fina intrycket av ljudet, synkningen är helt galet dåligt ibland och det känns jobbigt att det verkligen är släppt på dvd utan att dubbningen blev lyckad.

Om själva filmen kan jag säga att idén bakom faktiskt är riktigt genomtänkt och bra. Men det lyckas inte med att transportera den idén till en hel film, jag tror att den hade gjort sig bättre som kortfilm, kanske medverkat i Creepshow eller liknande. Resultatet känns som om de bara har försökt leka med make-up och fyllt ut mellan effektstunderna med en historia som är seg och långdragen. Ibland var filmen riktigt underhållande, speciellt första gången man verkligen förstår vad det är för människor som bor i den där stugan, men det räcker inte för att man ska kunna förbise resten av det tråkiga. Jag gillade definitivt det här med deja vú om det hade kunnat utföras på ett bättre sätt, men mitt slutgiltiga betyg räcker bara till en 2 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0