Autopsy (2008)


Autopsy
är en amerikansk skräckfilm, regissören heter Adam Gierasch och i rollerna ser vi Jessica Lowndes, Robert LaSardo och den forne T-1000 Robert Patrick.Ett gäng ungdomar festar till det och tror att de kan köra bil ändå. På vägen kör de på en man i sjukhusdräkt och ringer efter ambulans. När ambulansen kommer får allihop åka med till sjukhuset som mannen rymt ifrån för att genomgå undersökningar efter olyckan. Men allting står inte rätt till på sjukhuset, det verkar som om någon form av underliga experiment utförs på patienterna...

Jag tyckte trailern till filmen såg lite småkul ut. Inte hundra procent seriös men ganska slafsig. Och det är faktiskt precis vad filmen är. Oseriös och slafsig. Men inte vidare bra. Storyn är ganska typisk moderniserad Frankenstein-saga, med lite nya inslag och komiska repliker.

Skådespelarna är mestadels riktigt usla. Det verkar som om de ibland läser manus rakt upp och ned och bara gör det de ska utan att tänka på att förmedla mer än direkta ansiktsutryck och raka repliker. Dessutom agerar de fruktansvärt ologiskt i situationerna och är inte det minsta sympatiska och lätta att relatera till.

På den positiva sidan så är effekterna riktigt snygga för det mesta, med mindre undantag. Och ibland drar man rejält på munnen trots att man egentligen inte vill. Men filmen är inte engagerande nog för att man inte ska fundera på hur långt det är kvar innan det är slut. Idén var säkert god, men utförandet blir inte riktigt kanon direkt.

Betyg 2 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0