Shrek the Halls (2007)


Shrek the Halls är en animerad kortfilm skapad av Dreamworks Animation, ett filmbolag som riktat in sig på animerade kort- och långfilmer som kan mäta sig med den stora konkurrenten Disney/Pixar. Precis som i långfilmerna så är de mest kända namnen i rösterna Mike Myers, Cameron Diaz, Eddie Murphy och Antonio Banderas.



Filmen skildrar Shrek och Fionas första jul som en familj med sina tre små träsktrolls-bebisar. Shrek har aldrig firat jul (då han inte är en värst "cheerful" figur) och bestämmer sig för att göra allt för att hans familj ska ha den bästa av jular.

Finns inte så värst mycket att säga om filmen egentligen, den håller samma standard som långfilmerna, innehåller samma älskade figurer och situationer som man skrattade åt. Animationen är lika snygg och inga röster har bytts ut.
Det enda minus jag har är att den var lite väl kort, känns som om de hade pressat in lite för mycket på för kort tid, den kunde gärna ha varit dubbel så lång.
Men den är söt, lite rå, glädjespridande och trots alla lite äckliga idéer från ett träsktrolls julfirande så gav den mig julstämning när jag såg den på julaftons morgon tillsammans med kaffe och en smörgås med julskinka.

Betyget blir 4 av 5

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0