The Zombie Diaries (2006)


Häromdagen såg vi The Zombie Diaries, en brittisk skräckfilm regisserad och skriven av debutanterna Michael Bartlett och Kevin Gates. Liksom föregående film så är denna lågbudget och bjuder inte på några kändisar i sina roller.



Filmen startar med en epidemi i England som sprider sig över hela världen. Viruset får de döda att leva igen och de döda äter de levande. Få människor överlever.

Filmen är uppdelad i stycken, olika grupper av människor som har överlevt epidemin och filmar sin överlevnad med handkameror. Någon gör en dokumentär, nån annan vill bara filma för att visa hur man överlever. You get the point. Det hoppar ganska friskt mellan de olika grupperna, ibland hänger man inte med i svängarna. Flera gånger tog det åtskilliga minuter att lista ut vilken grupp det var som låg i fokus för stunden.
Skådespeleriet är det inga större fel på faktiskt, men däremot så är filmen proppfull av logiska luckor. Många gånger tänker man: men varför gör de så? Skulle man verkligen göra så i den situationen? Det gör karaktärerna mindre trovärdiga, trots att skådespelarna agerar ganska bra.
Sminket och effekterna får godkänt, men inte mer än så. De hade kunnat göra det bättre, antagligen om större budget fanns.
Det sker en liten oväntad twist mot slutet och det var först där filmen fick mig att må en aning dåligt och rysa lite. Tänker inte avslöja vad det är, men människan är grym helt enkelt.

Filmen får 2 av 5 i betyg

Kommentarer
Postat av: mamoulian

Ah, det är denna filmen jag alltid förväxlar med Romeros DIARY OF THE DEAD... Har inte sett denna, men kan rekommendera Romeros senaste Dead-film... om du inte redan sett den ;-)

2009-01-27 @ 19:32:31
URL: http://annals-of-mamoulian.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0